اعتبار ورشکسته

اعتبار ورشکسته

اعتبار ورشکسته

اعاده اعتبار ورشکسته

ابتدا بیایید با هم به تعریف ورشکستگی نگاهی بیندازیم. ورشکستگی یعنی تاجر پس ازمدتی دیگر نتواند وجوه و دیونی که بر عهده اش است را پرداخت کند و به این ترتیب برای حفظ حقوق طلبکاران , دیگر نمی تواند از اموالش استفاده کند و منع می شود به این حالت اینگونه گفته می شود که تاجر ورشکسته شده است.

در شرایط ورشکستگی تاجر تنها یک راه دارد که بتواند به حیات شغلی خود ادامه دهد و آن اینست که اعاده اعتبار نماید.

منظور از اعاده اعتبار چیست؟

تاجری که ورشکسته می شود با درخواست اعاده اعتبار , به حکم دادگاه می تواند , اعتبار بازرگان بودن خودش را به دست بیاورد.

به طوری که حق فعالیت بازرگانی خودش را داشته باشد. این اعاده اعتبار به دو دسته واقعی و قانونی تقسیم می شود.

اعاده اعتبار واقعی

اعاده اعتبار به روش واقعی به اعاده ای گفته می شود که بازرگان یا همان تاجر تمامی دیون خود راپرداخت کرده باشد و بدهی دیگری نداشته باشد.

اعاده اعتبار قانونی

در این نوع اعاده تاجر ورشکسته که قرارداد ارفاقی انجام داده است و تمامی وجوهی که طبق این قرارداد ارفاقی بر عهده گرفته است را پرداخت کرده می تواند تقاضای اعاده اعتبار نماید. شریک ضامنی که به تنهایی تقاضای قرارداد ارفاقی کرده است بعد از گذشت ۵ سال می تواند تقاضای اعاده اعتبار نماید.

در کنار این ها آن تاجر ورشکسته ای که تمامی طلبکاران وی , او را از پرداخت مابقی دیون بری کرده اند و یا اینکه به اعاده اعتبار وی رضایت کامل داده اند , می تواند از دادگاه تقاضای اعاده اعتبار نماید.

اهمیت اعتبار تاجر

یکی از مهمترین شرایطی که یک تاجر باید داشته باشد این است که تمامی مردم وی را به حسن شهرت بشناسند , حال اگر وی ورشکسته شود حسن شهرت وی زیر سوال می رود و مردم دیگر به وی اعتماد نمی کنند و گاهی این مسئله باعث می شود که دیگر فرد نتواند به شغلش ادامه دهد تا زمانی که اعاده اعتبار کند.

صدور حکم قطعی ورشکستگی خودش باعث می شود که یک سری مزایایی که برای تاجر بوده است از بین برود و سبب محرومیت هایی برای وی شود.

اعتبار ورشکسته

مدارک مورد نیاز جهت درخواست اعاده اعتبار ورشکسته

مدارکی که باید ورشکسته تنظیم نماید به این شرح است :

رونوشت خوانا و مورد تایید از حکم ورشکستگی و قرارداد ارفاقی .که البته اگر فرد قرارداد ارفاقی بسته باشد لازم است اگر نه که هیچ.

رونوشتی کاملا خوانا از اسنادی که ثابت کند تاجر ورشکسته دیون و بدهی های خود را پرداخت کرده است و به وظایف قانونی اش عمل نموده است.

مدارک شناسایی تاجر مانند کارت ملی و غیره که هویت فرد را ثابت نماید.

دادخواستی که مبنی بر درخواست اعاده اعتبار ورشکسته تنظیم شده است. یک درخواست مبتنی بر استعلام از مراجه ذیربط و شنیدن شهادت شهود.

و اینکه شماره پرونده ای که حکم ورشکستگی در آن صادر شده است که این مورد معمولا در دادنامه موجود می باشد.

دادخواست اعاده اعتبار به دادگاه

این دادخواست توسط بازرگان به دادگاه عمومی که حکم ورشکستگی وی را صادر کرده است تقدیم می شود. پس از درخواست تاجر , دادگاه نیز ابتدا به مدت یک ماه با آگهی این درخواست تاجر را اعلام می کند تا اگر طلبکاری دارد که مال خودش را دریافت نکرده است بتواند از این طریق اقدام نماید و به این درخواست تاجر اعتراض نمایند.

پس از آن دادگاه مدارک را بررسی می کند و اگر صلاح بداند حکم اعاده اعتبار تاجر را صادر می کند و اگر تشخیص عکس دهد این حکم را رد می کند.

اگر درخواست تاجر مبنی بر اعاده اعتبار رد شود , باید ۶ ماه زمان بگذرد تا بتواند دوباره درخواست خودش را مطرح نماید.

این نکته را باید اعلام کرد که برای ورشکستگان به تقلب تا زمانی که از نظر جزایی اعاده حیثیت نشوند امکان درخواست اعاده اعتبار وجود ندارد.

نکته ای که می توانیم ذکر کنیم این است که طلبکاران تاجر ورشکسته می توانند تقاضای خسارت تاخیر تادیه نمایند و این دادخواست تا ۷ در صد در سال و تا ۵ سال قابل پذیرش است و بالای این ۷ در صد پذیرفته نمی شود.

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .